• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Превозвачите излизат на нов протест, спират автобуси

Превозвачите излизат на нов протест, спират автобуси

86 прегледа

Превозвачите излизат на нов протест във вторник. Това съобщи председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Тя допълни, че не знае кой е направил записа от срещата на представителите на бранша с премиера Кирил Петков, но му благодари за това, че показва, че те не лъжат.

„Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни – как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”, коментира Милтенова.

Председателят на браншовата органзиация беше категорична, че от срещата с Петков не е имало никакъв ефект и не е чуто нито едно конструктивно решение. А фокусът на протеста бил изместен.

„Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, заяви Магдалена Милтенова. Тя допълни, че браншът е готов на диалог, но в присъствие на медиите.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top