• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Приложението Sofia Coin насърчава алтернативните начини на придвижване в София

Приложението Sofia Coin насърчава алтернативните начини на придвижване в София

266 прегледа

Мобилното приложение Sofia Coin насърчава алтернативните начини на придвижване в столицата. То е разработено по проект ИНОЕЪР с активното участие на  Столична община и Асоциация за развитие на София.

Съчетавайки възможностите за по-чист въздух, по-активен начин на живот и печеленето на награди, мобилното приложение насърчава алтернативните начини на придвижване и допринася за спестяване на вредни емисии за околната среда.

След всяко регистрирано придвижване потребителите могат да проверят изминатото разстояние, колко вредни емисии са спестени, и разбира се, тази информация може да бъде споделена в социалните мрежи.

Допълнително потребителите печелят различни награди – от ръкавици и  каска за колоездене до безплатни билети за концерти, таблети и награда – изненада! Всичко зависи от изминатото разстояние.

Освен това на всеки четири месеца публично ще бъдат обявявани най-често използваните пешеходни и веломаршрути. Тези трасета ще бъдат включени в инвестиционната програма на Столична община, за да се гарантира доброто им състояние и удобните за потребителя връзки. Така данните от приложението ще служат за подобряване на политиката за велосипедно и пешеходно придвижване в София.

„Отдавна имахме нужда от възможност като Sofia Coin, така че движението на велосипедистите да бъде надеждно отразено от общината. Карайте и отчитайте километрите, изминати с колело в града – участието означава много за бъдещото развитие на реалните ни нужди за активно придвижване“ – призовава Радостина Петрова от сдружение „Велоеволюция“.

Подкрепата на хората е най-важна, за да постигнем устойчива градска мобилност. „Всеки път, когато се движим устойчиво, ние подобряваме околната среда, здравето си, икономиката и защитаваме бъдещите поколения“ – споделя Кристиан Кръстев, ръководител на проект ИНОЕЪР и зам.-кмет по направление „Транспорт и градска мобилност“, който също е сред ползвателите на алтернативни превозни средства.

Можете да изтеглите приложението Sofia Coin за Android от ТУК или за iOS от ТУК, а ако го използвате достатъчно, да отключите своите награди.

Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top