• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Продават 1492 общински жилища в София

Продават 1492 общински жилища в София

586 прегледа

Към момента в Столична община са постъпили списъци от кметовете на 22 районни администрации, които предлагат да се определят за продажба 1492 броя общински жилища. Това се казва в доклада на столичния кмет Йорданка Фандъкова, който беше приет на заседанието на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, и жилищна политика към Столичен общински съвет.

1464 от тях са жилища с наематели, които отговарят на условията за настаняване в общинско жилище и са наематели не по-малко от 5 години, без прекъсване и без да нарушават условията по договора за наем, пише Столица.bg.

7 са жилищата с наематели, притежаващи жилищно-спестовни влогове по реда на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Постъпили са списъци от кметовете на райони „Възраждане“, „Оборище“, „Сердика“, „Подуяне“, „Слатина“, „Триадица“, „Витоша“ и „Кремиковци“, които предлагат да се определят за продажба 21 броя общински жилища в сгради до три етажа, отговарящи на условията за продажба, съгласно Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища Цените за покупка на общинско жилище бяха повишени със 70%, но все още остават доста изгодни – базовата стойност за монолитно общинско жилище е 1182.52 лева за кв.м, а за панелно общинско жилище цената е 843.42 лева за кв.м. СОС актуализира цените на общинските жилища в София.

Според изнесените от комисията данни, Столична община притежава приблизително 9800 общински жилища.

Снимка: Столица.bg

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top