• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Прополисът: Ключ към здравето. Как да го използваме

Прополисът: Ключ към здравето. Как да го използваме

65 прегледа

Един от най-полезните продукти, които произвеждат пчелите е прополисът. Но знаем ли достатъчно за какво помага това вещество?

От продуктите на пчелното производство за лечението на някои заболявания може да се използва прополис – вещество, направено от мед и дървесна смола, с което насекомите запечатват пукнатини в кошера. Прополисът има много полезни свойства – антимикробни, противовъзпалителни, лечебни, антиоксидантни, предаде DarikNews.

Алергия

Учените са направили проучване и са стигнали до заключението, че прополисът намалява синтеза на хистамин от клетките в тялото. Това означава, че може да помогне в борбата срещу сезонните алергии.

Изгаряния

Прополисът действа при изгаряния не по-лошо от специалните кремове. Освен това има омекотяващ и успокояващ ефект.

Болести на опорно-двигателния апарат на тялото

Специалните вещества, съдържащи се в прополиса, са в състояние да забавят и дори да спрат разрушаването на костните клетки, а също и да помогнат за поддържането на здравето.

Лекарство срещу рак

Според изследвания на специалисти прополисът има способността да инхибира растежа на раковите клетки на тумори на матката и простатата, а също така помага в борбата срещу неоплазмите в червата.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top