• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Протест и автошествие пред Парламента заради сертификатите

Протест и автошествие пред Парламента заради сертификатите

203 прегледа

Автошествие под наслов „Поход на свободата“ и с искане за отпадане на противоепидемичните мерки потегли от площада пред Народното събрание и се отправи към Орлов мост. Маршрутът на похода бе предварително зададен да премине през Околовръстния път и да приключи пред сградата на президентството.

Шествието бе водено от полицейски конвой. В него се включиха 2 авобуса и 15 автомобила. Походът бе организиран в социалната мрежа по примера на Канада.

Главната причина за протеста бе желанието за отпадане на зелените сертификати. Говорителят на протеста Явор Гочев обяви пред събралите се на площада граждани, че в Канада хората протестират вече седмица. „Ние излизаме да кажем, че не протестираме срещу лошо поддържаните пътища. Днес ние излизаме да кажем „не“ на зеления сертификат, „не“ на дискриминацията“, каза Гочев.

Един от протестиращите сподели и друга причина да е на протеста – прекалено високите цени на горивата: „Управляващите трябва да се осъзнаят, че цените на горивата в момента са спекулативни“. Цените на петрола са паднали, а у нас цените на горивата се вдигат. Протестиращите няма да се откажат, докато не видят резултат от правителството. Ако ли не, „тогава да си ходят. Това е политика на геноцид“, каза още той.

„Аз съм тук, за да мога да подкрепя абсолютно всички хора, които са осъзнали нещата. Отдавна е ясно какво се случва. Време е медиите да спрат да заблуждават хората. Аз живея под наем. Трудно се оправям“, каза възрастна гражданка.

Един от протестиращите изрази своята подкрепа за отпадане на сертификатите, като сподели възмущението си за огромната манипулация, която според него се извършва върху населението с появата на вируса.

„Аз протестирам срещу зеления сертификат. С негова помощ се въвеждат мерки, които ни ограничават. Искаме да постигнем неговата отмяна, ако не го постигнем днес, ще го постигнем утре. В началото на пандемията се започна с манипулации. Няма такъв вирус. Манипулацията е огромна, като се започне с бройката на умрелите. Трагична история е“, каза още той.

Снимка: dariknews.bg

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top