• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Редица протести блокираха столицата (СНИМКИ)

Редица протести блокираха столицата (СНИМКИ)

64 прегледа

Три протеста блокираха столицата в днешния ден. Още в 8 часа сутринта началото дадоха служителите на градския транспорт. Те блокираха три важни пътни възела в столицата – „Лъвов мост“, „Сточна гара“ и „Петте кьошета“. От там тръгнаха три лъча от протестиращи. На кръстовището между бул. „Цар Освободител“ се сляха стачниците от „Лъвов мост“ и „Сточна гара“, а на метри от Министерството на финансите към тях се вля и третият лъч от недоволни.

“Тук сме, за да кажем, че освен за нашите заплати, ние трябва да се погрижим за нашите работни места. Защото всяко намаляване на пробега на което и да е от общинските дружества ще доведе до загуба на работни места. Ще доведе и до нарушаване на транспортната услуга на гражданите“, заяви Екатерина Йорданова от Съюза на транспортните синдикати в България към КНСБ.

Тя допълни, че протестиращите не искат нищо чуждо. Йорданова поясни, че Европейската комисия е приела, че обществения транспорт е грижа и на държавата, освен на общините.

„Искаме други числа в актуализацията на бюджета. 55 милиона за София не са достатъчни, 55 милиона за цялата страна не са достатъчни“, коментира Йорданова.

В 8.30 часа протестиращите превозвачи разположиха автобуси и камиони в района на парк „Врана“, „Ботевградско шосе“ и в района на „Люлин“. Около обед протестиращите успяха да стигнат до Министерския съвет, където се сляха с другите два протеста – тези на служителите от градския транспорт и на таксиметровия бранш. Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова обяви, че автобуси и камиони са били спирани, за да не могат да стигнат до София.

Снимки: ОВЧА КУПЕЛ ИНФО

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top