• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Репресии срещу протестиращите превозвачи

Репресии срещу протестиращите превозвачи

53 прегледа

Участниците в протеста на превозвачите край София са били заплашени, че ще им бъдат отнети шофьорските книжки. Това се е случило около час и половина преди да изтече времето, в което  имат право да протестират, съобщи изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

„И съответно започнаха да изтеглят силово превозните средства преди да приключи нашия протест. Това беше истинското ново лице на властта. Ние цял ден чакаме да ни допуснат да направим разрешеното ни шествие до президентството“, обясни Арабаджиев.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова беше категорична, че управляващите не могат да се държат с представителите на бранша като с престъпници.

„Те се скриха зад гърба на обикновените хора, които честно и почтено изкарват своя хляб и това са българските полицаи. Те се скриха без всякакво достойноство. Ако имат капка достойнство те трябваше да са сега тук“, коментира тя и допълни, че няма да се допусне да бъдат противопоставяни български граждани с други техни сънародници.

„Това безобразие, което се случва, тези репресии сигурно не са се случвали от 1945-та година насам. Държавна сигурност ли се е върнала на власт?“, попита Милтенова.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top