• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
СДВР разследва отвличане на бизнесмен

СДВР разследва отвличане на бизнесмен

53 прегледа

СДВР разследва евентуално отвличане на бизнесмена Александър Алтънбашев. Това стана ясно на брифинг на столичната полиция и прокуратурата.

„Изследват се всякакви възможни версии, като водещата е, че евентуално има отвличане във връзка с неговата дейност по продажба на криптовалута. Няма посочено лице, което евентуално е извършило това престъпление“, обясни прокурорът от СГП Христо Кръстев.

„Имало е лице в обедните часове на 23-и, което първоначално е позвънило, или поне тя е чула позвъняване, дали това лице е позвънило не знаем. Но излизайки попитала „Какво правите?“. Той споделил едно име, че го търси и тръгнал по стълбите. По отношение дали има бяла кола или няма – няма да изнасяме факти и обстоятелства по разследването.

Сестра му казва, че е изгубила връзка с него, което е нетипично за него. Но споделя, че е трябвало да пътува до провинцията и след това казва, че за няколко дни ще отиде до морето, без да казва къде. Това в момента се проверява и установява“, заяви началникът на отдел „Разследване“ към СДВР комисар Стойно Цветков.

Изискани са трафичните данни от мобилния оператор, на който Алтънбашев е клиент. На базата на тях разследващите ще трябва да установят къде за последен път той си е включил телефона. Към момента няма неуспорими данни, че бизнесменът е отвлечен.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top