• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
София с награда Умен град на Югоизточна Европа

София с награда Умен град на Югоизточна Европа

47 прегледа

София взе наградата за Умен град на Югоизточна Европа, съобщи зам.-кметът по дигитализация на Столична община Генчо Керезов във фейсбук.

В петък той получи наградата от Илия Кръстев, председател на Aibest, в хотел Милениум по време на церемонията по награждаването на най-силните компании в региона.

За нас тази награда е особено важна, защото идва именно от бизнеса. Създаването на специализирано направление по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова вече дава резултати. Международно жури от технологични лидери оцени усилията ни през последните години да превърнем столицата в действително умен град!“, горд е Керезов.

Той коментира, че дигиталната трансформация касае както администрацията, така и града като цяло. „Всички ние сме част от нея и формираме заедно визията за това как искаме да живеем утре чрез потребителското си поведение и изискванията, които имаме към институциите. Огромна радост е за мен, че нашите усилия са видими и то за най-ценните ни партньори!“, написа зам.-кметът на Столична община.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top