• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Стартира разширението на ДГ „Пламъче“ в Суходол

Стартира разширението на ДГ „Пламъче“ в Суходол

66 прегледа
Стартира разширението на детска градина „Пламъче“ в столичния квартал Суходол. Ще бъдат направени пристройка и надстройка на съществуващата сграда на забавачката, което ще осигури помещения за три нови групи. Предвидено е и изграждане на нова кухня, съобщи кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов.
„С това разширение в ДГ 9 „Пламъче“ местата за деца в предучилищна възраст ще се увеличат с още 70 броя, разпределени в 2 градински и 1 яслена групи. Така, за първи път, в Суходол ще има яслена група. Въпреки застъпващите се кризи в световен мащаб, в районната администрация не сме спирали да полагаме необходимите усилия и за другите две детски градини, които са в програмата и защитихме като проекти и концепция. Очакваме дейностите по довършване на детската градина в Горна баня да продължат до няколко седмици и тя да бъде завършена по действащия проект в най-кратки срокове. Надяваме се скоро да влезе в сила и Плана за индексация на цените в строителството. Временното спиране на строителството се наложи заради драстичното увеличение на цените на строителните материали (някои от които 3 пъти!), както и липсата на специфични материли“, обясни той.
„До няколко седмици очакваме да започне и преустройството на Дом „Дъга“ на бул. Н. Петков, където се предвижда да открием още 7 нови яслени и градински групи, с което ще увеличим с още 165 местата за деца в детските заведения в район Овча купел“, каза още Стефанов.
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top