• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Стефан Янев: Готов съм да бъда премиер

Стефан Янев: Готов съм да бъда премиер

7 прегледа

Стотици делегати от цялата страна учредиха официално в НДК партия „Български възход“. За председател бе избран Стефан Янев.

Бившият служебен премиер реши да поведе своя партия, след като подаде оставка като военен министър в кабинета „Петков“ заради разногласия за войната в Украйна.. Амбицията е „Български възход“ да бъде една от партиите в следващия парламент.

Новата политическа формация ще работи с всички партии и няма да чертае червени линии, каза Стефан Янев, цитиран от БНР.

Целта на партията е устойчиво да работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани, подчерта Стефан Янев.

„Целта на партията е устойчиво да се работи за реализиране на българския национален интерес, да се работи за сигурността на българските граждани, за тяхното благоденствие и, разбира се, българските граждани да живеят в условията на справедливост и разбирателство със себе си и между институциите и властите“, каза бившия служебен премиер.

„Имахме почти 800 делегати от цялата страна, от всеки областен град. Това е партиен субект, който е дългосрочен, който има намерение да се развива във времето и има амбиция да участва във всички видове избори, така че в предстоящи, ако са предсрочни и скоро, избори ние ще участваме“, каза Янев.

Партията ще работи в идеологическия спектър за национален консерватизъм – утвърждаване, развитие на националната държава България от гледна точка на консерватизма, обърнато към българските традиции, българските традиционни ценности.

Кирил Петков не може да бъде партньор на новата партия, защото последните изпълнения, ако ги приемете, че са дори сценични, оценява го целият български народ“, поясни Стефан Янев.

По-рано вторият човек в новата партия Ралица Симеонова обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Фейсбук, са кадровите решения в партията. За напускането ѝ Янев каза:“Нейно решение! Тя така е решила, така е преценила! Това е събрание на хора със свободен дух, със свободна воля. Всеки един от тях решава доброволно къде иска да бъде или да не бъде“.

На въпрос дали е готов да бъде премиер отговори: „Аз, като личност, съм готов“.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top