Новинарски портал за Овча купел и района

Столична община и МРРБ задвижват процеса за изграждане на детската болница

article
144 прегледа. 

Общинският съвет ще разгледа искането на МРРБ за предоставяне на общински терен за изграждане на националната детска болница на 10 ноември (четвъртък). Това съобщи БТА.

Проблемът с терена за болницата бе разгледан на среща между служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков и кметът на София Йорданка Фандъкова. На срещата бяха обсъдени изпълнението на проектите за обновяване на зоните около катедралата Ал. Невски, пл. „Народно събрание“, ул. „Шишман“ и ул. „6 септември“. Те се договориха екипите на общината и министерството да работят съвместно за успешното приключване на двата европейски проекта.

Бе засегнат и въпросът за изграждането на Националната детска болница.

„Изграждането на Национална детска болница е изключително важна задача, както за децата на София, така и за цяла България. Разговарях с кмета на район „Овча купел“ и организирах в максимално кратки срокове внасянето на доклад, с който да предоставим на държавата общинския терен, който попада в обхвата на избраните от министерствата на здравеопазването и регионалното развитие терени на детската болница. По мое настояване предоставянето на терена за болницата ще бъде разгледано от общинските съветници на заседанието им в четвъртък, 10 ноември“, заяви Йорданка Фандъкова.

Министър Шишков заяви, че в неговите приоритети е и старта на процедурите по изграждане на Софийския околовръстен път от бул. „България“ до връзката с магистрала „Струма“ при „Люлин“. Изграждането на участъка ще обезпечи допълнително транспортния достъп до терена за Национална детска болница в район „Овча купел“.  Софийският околовръстен път се изгражда от Агенция пътна инфраструктура, като ангажимента на Столична община е градоустройственото и проектно обезпечаване на трасето. През следващата седмица министър Шишков и главният архитект Столична община арх. Здравков ще направят преглед на изготвените до момента проекти.

Снимка: sofia.bg

 

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.