Студенти на Нов български университет дариха книги на Столична библиотека

В края на месец май студенти от бакалавърска програма „Връзки с обществеността“ на департамент „Медии и комуникация“ с ръководител гл. ас. д-р Десислава Данкова предоставиха 40 тома художествена, научнопопулярна и детска литература на Столична библиотека, филиал „Овча купел“. Събраните книги са резултат от дарителска кампания „Сподели любима книга“, проведена в периода 25 април – 09 май 2023 г. Инициативата е на студентите от департамент „Медии и комуникация“ и Библиотеката на Нов български университет.

Сред дарените книги са „Човек на име Уве“ от Фредрик Бакман и „Химия на шегата“ от Михаил Вешим. Разговори за тях се провеждат на срещи на Читателския клуб на НБУ, съответно през април 2018 г. и същия месец 2023 г. с водещи проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. Морис Фадел, д.н. Видеозаписи от събитията могат да се гледат във фейсбук страница Център за книгата. В дарените издания е част 1 и 2 на книгата-игра за деца и родители „Тити рисува букви“, която е първи проект в България, фокусиран върху съвместната работа на родителите и децата с дислексия. Автори са гл. ас. д-р Ралица Филипова, писател и преподавател в НБУ, Антоанета Костова, художник и консултант доц. д-р Екатерина Тодорова, водещ специалист в областта дислексия на развитието и ръководител на Центъра за подкрепа на студенти със специални образователни потребности.

Студентите на НБУ са посрещнати във филиал „Овча купел“ на Столична библиотека с изключително внимание и благодарят за проведената опознавателна обиколка в оригиналните пространства за четене и занимания – Зона за художествена литература, Детски кът, Зона за четене и Зона за учене.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?