• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Събират средства за нуждаещи се абитуриенти

Събират средства за нуждаещи се абитуриенти

60 прегледа
Кампания за събиране на средства за абитуриенти в неравностойно положение стартираха от Националното сдружение на сираците в България. Председателят му Слави Михайлов разпространи отворено писмо, в което призовава хората да даряват пари не за оръжия на Украйна, а за нуждаещите се български деца.
„В продължение на три месеца аз и мои приятели, добри хора успяхме да осигурим празнични тоалети /костюми, обувки, ризи, рокли/ за 29 абитуриенти в неравностойно социално положение, които са предложени за подкрепа от Директори на училища от Плевен и областта. Младите момичета и момчета са от семейства с нисък социален статус, сираци, с един родител и деца на болни родители. Благодарение на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта OSJ – Велик Приорат България са осигурени 1160 лева за куверти на празничната абитуриентска вечер, която ще се проведе на 31 май 2022г. в град Плевен“, разказа той. 
„За да успеем да доставим радост на зрелостниците са необходими още средства, които да покрият куверти на учителите, които ще ги придружават, настаняване в хотел, както и подарък за всеки абитуриент. Позволявам си на пук на българския Министър – Председател да призова всички Вас добри хора да не дарявате заплатите си за оръжия, а да помогнете на нашите български деца, които имат огромна нужда от помощ! Вярвам, че ако се обединим около социални каузи в България и не дарим един лев за оръжия ще покажем на управляващите, че посоката им не е правилна и гражданите на България не толерират това!“, коментира Михайлов. 
Всеки, който иска да подкрепи инициативата може да го направи на следната банкова сметка:
Национално сдружение на сираците в България, ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА, IBAN: BG82FINV91501203760211, BIC: FINVBGSF, основание: Провеждане на Звезден бал за абитуриенти в неравностойно положение.
ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top