• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
ТИР-ове и рейсове „окупират“ парламента

ТИР-ове и рейсове „окупират“ парламента

57 прегледа

Превозвачите излизат на нов протест. Той ще се състои на 27 април, като актове на недоволство ще има в големите градове на страната. В София ТИР-ове и автобуси ще излязат на жълтите павета – пред парламента и Министерски съвет, съобщи председателят на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Браншът има няколко искания.

„Премахване за период от 6 месеца на биокомпонентата, която се влага в горивата, което ще доведе до поевтиняване на горивата с около 10-15 ст. за всеки български гражданин. Превозвачите искат още намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца предвид необходимостта от нотификация.Обаче от страна на Европейската комисия настояваме до получаването на такава със задна дата – 1 април, държавата да възстановява директно на българските превозвачи, зареждали горива в България, 50% от вече платения акциз“, казва Йордан Арабаджиев.

Недоволните дават ултиматум на кабинета до 18 май, за да изпълни исканията им.

Ако това не се случи, те заплашват с национален протест и затваряне на магистрали и контролно-пропускателни пунктове.

Автобусните превозвачи пък искат да се увеличи обхвата на субсидираните линии. Превозвачите са против увеличаването на толтаксите и включването на второкласната пътна мрежа в таксуването.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top