• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Трикове за домакини: Как да намалим наполовина времето за пролетното почистване у дома?

Трикове за домакини: Как да намалим наполовина времето за пролетното почистване у дома?

23 прегледа

Всяка домакиня се ужасява, когато дойде време за пролетно почистване, защото процеса обикновено се свързва с продължително време и изтощителна работа. Факт е обаче, че е почти неизбежно, тъй като домовете ни се нуждаят от освежаване, преподреждане и щателно почистване след дългата зима.

Пролетното почистване е трудоемко задължение, което кара мнозина да го отлагат дълго. Можете да съкратите времето за почистване и да не се чувствате толкова уморени от цялата тежка работа, която ще свършите.

Ето няколко съвета за това как да намалите времето за чистене наполовина:

1. Почиствайте по една стая наведнъж

Ако се изморявате само от идеята да почистите цялото жилище на един път, не го правете. Изберете нова стратегия. Почиствайте по една стая наведнъж. Така няма да губите цял ден в чистене, няма да се преуморявате и да намразвате чистенето, но пак ще имате чист и подреден дом. Разпределяйте времето си както ви е удобно, съветва az-jenata.bg.

2. Използвайте универсални почистващи препарати

Мултифункционалните препарати за почистване ще ви спестят време и пари. Така с един продукт ще можете да почистите различни повърхности в дома. Това е една добра инвестиция, която ще ви помогне да накарате жилището си да блести.

Още една добра идея е да си направите домашен почистващ препарат. Така ще контролирате степента на риск за здравето на вас и близките ви, а и ще действате екологично съобразно.

3. Поставете кошче във всяка стая

Идеята за кошчета навсякъде в дома може първоначално да ви се стори не толкова добра, но това е една добра стратегия за пестене на време и по-бързо почистване. Кошчетата ще ви помогнат по-бързо да сортирате излишните боклуци и предмети, дрехи и неща, които искате да изхвърлите или да преместите на друго място в дома си. Може да не използвате кошчета, а кошове или контейнери, в които просто да прибирате по-лесно и бързо вещите си, така че домът ви да е винаги подреден, а не вечно разхвърлян.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top