• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Три вида храни, които не е препоръчително да се консумират преди лягане

Три вида храни, които не е препоръчително да се консумират преди лягане

67 прегледа

Бисквити и торти

Храни с високо съдържание на мазнини и захар, като бисквити и сладкиши, могат да нарушат здравословния сън, особено когато бъдат консумирани преди лягане. Високото съдържание на наситени мазнини в тези продукти може да допринесе за киселинен рефлукс (стомашна киселина, дразнеща хранопровода). Освен това, високото съдържание на захар може да повиши нивата на кръвната захар, което води до повишаване на инсулина и верига от събития, водещи до лошо качество на съня и безсъние, предаде Bulgaria on air.

Бял хляб

Рафинираните зърнени храни и храни като бял хляб имат висок гликемичен индекс, което означава, че лесно повишават нивата на кръвната захар. Необходими са допълнителни изследвания, за да бъде потвърден ефектът на въглехидратите върху качеството и продължителността на съня.

Пържени храни и мазни меса

Храните с високо съдържание на мазнини, включително пържените храни и месото с високо съдържание на мазнини, отнемат повече време за усвояване от тялото. Консумирането на тези храни късно през нощта може да допринесе за киселинен рефлукс и други храносмилателни проблеми, което води до понижено качество на съня.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top