• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Три протеста зад сградата на парламента

Три протеста зад сградата на парламента

9 прегледа

Три протеста се проведоха в пространството пред храм – паметника „Александър Невски“. В 16 часа стотици граждани се събраха на акция на недоволство срещу високите цени на горивата.

Основните им искания са цена на бензина под 2 лева на литър, а на газа тя да е 1 лев.

Протестиращите издигнаха лозунги „Стига безПЪТие“, „Исканията неразбрани, хората обрани“. Към акцията на недоволство се присъединиха и представители на превозвачите.

Час по-късно на същото място на митинг излязоха симпатизанти на „Възраждане“.

Към протестиращите се присъединиха и членове и симпатизанти на ДПС. Депутатът Делян Пеевски също беше на протеста. С него бяха кметът на Кърджали Хасан Азис, кметът на Белица Радослав Ревански и депутатът Хасан Адемов.

Трите протеста преминаха при строги мерки за сигурност. Десетки полицаи проверяваха участниците за опасни предмети. Тези, които бяха с раници бяха карани да ги отварят, за да могат служителите на реда да се уверят, че няма опасност в тях. Превантивната мярка се налага заради информацията, че е възможно да бъдат провокирани ексцесии по време на двата митинга в подкрепа на правителството и срещу него, които се провеждат в непосредствена близост един от друг.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top