• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Форум „Малки графични форми“ откриват днес – 20.12., в София

Форум „Малки графични форми“ откриват днес – 20.12., в София

38 прегледа

На 20 декември от 17 ч. СБХ – секция Графика и илюстрация и галерия „Ко-оп” ще открият Девети форум „Малки графични форми”. Галерия Ко-оп за втори е път домакин на събитието, което по традиция гостува на различни галерии в София.

Форумът показва колко пъстро и многолико е съвременното българско графично изкуство; очертава посоки и тенденции, стилови и художествено-естетически търсения и демонстрира убедително артистичните превъплъщения и богатите възможности на различните графични техники – от класическите: офорт, акватинта, суха игла, преге, мецотинто, висок печат и литография до най-новите дигитални технологии.

Изложбата предвставя голямо разнообразие от различни произведения, като най-силно е присъствието на графичната миниатюра.

Освен това се предоставя възможносста зс поръчка на тиражи, много подходящи за подаръци и поздравеления, чрез уникални графични кледни картички, избрани от лична колекция. Специално създадени от различни знакови български графици, тези картички с чувство за хумор и с настроение ни подсещат за повтарящата се мимолетност на празничната еуфория и за въодушевяващата сила на очакваното ново начало.

Деветият форум показва близо 100 графики на 45 съвременни български автори от всички творчески поколения, сред които преобладават най-младите, немалка част от които са родени през 21 в. По традиция в изложбата присъстват и литографии на Стефан Марков (1940 – 2000), на когото са посветени и бронзовите плакети, придружаващи наградите.

Източник: stolica.bg.

Снимка: facebook

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top