• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Хоби: Риболов

Хоби: Риболов

73 прегледа

Хобитата, които се практикуват на открито са най-добрия начин да се свържем с природата, да премахнем стреса и да се отдадем на истинска почивка. Една от най-добрите техники за това е риболовът. Този вид хоби се води  „успокояваща активност“. Почивката покрай водата ще ви даде възможност да се насладите на природата, а в улова на рибата се крият искрените радост и забавление.

Всички знаем, че яденето на риба е полезно. Оказва се, че риболовът носи не по-малко позитиви. Най-важната от която е облекчаването на натрупания стрес. Голяма част от хората отиват за риба, за да се разтоварят от напрежението, натрупано в ежедневието. Освен това, риболовът дава свобода – свободата да на говориш, свободата да се наслаждаваш на природата, свободата да почиваш. Когато отидеш сред природата, бързо ще забравиш за трафика, тежката работна седмица и проблемите.

Риболовът също така подобрява фокуса. Когато сте заобиколени от красива природа и наоколо няма страничен шум, вие се съсредоточава в една единствена цел – да уловите рибата. Няма какво да ви разсейва и мислите ви не блуждаят в миналото или бъдещето. Изживявате момента, което е най-добрата техника за фокусиране.

И не на последно място този вид хоби дава поводи за семейни и приятелски събирания. Риболовът е добра предпоставка да изградите или засилите връзката с приятелите и семейството си. Когато отидете до язовира/ реката и се съберете всички заедно, няма какво да ви разсея. Времето, което изкарате заедно ще засили връзката ви и ще създаде приятни моменти.

А ето и някои близки дестинации около София, предложени от fishermanbg, където можете да практикувате този вид хоби:

1. Баластиерите в западна София – Чепинци, Негован, Кривина, Враждебна, Петте могили и др. Какво повече му трябва на човек – над 20 гьола, пълни със щука, сом и дребна мирна риба. Гьоловете са посещавани от риболовци целогодишно и повечето от тях са свободни за риболов дори по време на забрана. Разбира се, трябва да се съобразявате с моментно забранените видове като щука и бяла риба.

2. Река Искър – Както знаете, „от Искъро по-дълбоко нема“, а и около 20км от поречието на реката се намират в границите на Околовръстното. Грабвайте въдицата, намерете си подходящо място и започвайте риболова. Целеви риби според местата могат да са кленове, пъстърви, уклей, перки и др.

3. Владайската река – култови пъстърви и черни мрени. Градския риболов между блоковете е нещо ново за България, но риболовците от Княжево, Павлово и Бъкстон от години се наслаждават на трофейни пъстърви от по над 2кг. Начините на риболов са спининг, плувка и леко дънце, така че, за всекиго по нещо!

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top