• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
„Шампионите на Горна баня играят заедно“ във Форум „Ускори успеха!“

„Шампионите на Горна баня играят заедно“ във Форум „Ускори успеха!“

12 прегледа

Кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“ е включена и ще бъде представена като добра практика във Форум „Ускори успеха!“ на фондация BCause, съобщиха организаторите на инициативата Сдружение „Безопасни детски площадки“. На 10 юни „ще се изправим пред съмишленици и колеги, за да разкажем за нашата Кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“, която започна благодарение на партньорството ни с BCause: в помощ на благотворителността и Платформата. Към днешна дата се радваме, че на наша страна са няколко прекрасни партньори от бизнеса и медиите, като БНР – Радио София, Столица.bg Code Health TV Ротари клуб Горна баня/Rotary club Gorna Banya D2482 Takeda Oncology Cardinal Bites – raw protein temptations Gamifinno Playground Energy Ltd. Bulbera Клуб Z, DarikNews.bg ИК Горна баня Национална мрежа за децата – National Network for Children Bulgaria СО-район „Овча купел“ и др. Сърдечни благодарности!“, сподели един от инициаторите на кампанията Мая Цанева.

На събитието на 10 юни тя ще сподели защо се търси подкрепа за тази кампания:

„Живеем в странни времена и знаем какво е състоянието на площадките и игрищата за спорт, дали и колко децата ни играят навън често е на трето, четвърто, пето или шесто място сред приоритетите ни по отношение на това за какво бихте дали парите си, които знаем, че изкарвате трудно, а инфлацията расте. Но идва ваканцията, ставаме родители и виждаме, че решението на проблема да изкараме малчуганите и младежите извън онлайн реалността не е само да плащаме сериозни суми за всякакви летни лагери, занимални, а и в това да има къде те да се забавляват и спортуват в безопасна публична среда. И тогава стигаме до въпроса: колко бих дал, за да я има за моето дете, за хлапетата от квартала, за тийновете на България. – За вашите дарения – корпоративни, лични, няколко стотинки, лева или голям чек, се съревновават много каузи, всяка от които има своите доводи защо ги заслужава. Нашите основни доводи са два: създаваме комбинирано спортно игрище на чудно място в Горна баня, което да приобщи младежи от България и бежанци в т.нар. преходни общински жилища – сиреч отделени от родителите си, към връстниците им от квартала. Второ – да предложи на деца и тийнейджъри от Горна баня единственото наоколо място с възможност да играят баскетбол, футбол, с уреди за стрийт фитнес, тенис на маса, може би за рехабилитация на деца с увреждания на открито. Никой от нас не живее в Горна баня. Но на Кашонвил се уверихме, че с тези хора има начин да направим голия паркинг място, което да сближи общността и да свърже младежите и децата, семействата без предразсъдъци.

И последно: Да, работа е на държавата да се погрижи да има повече публични места – съвременни и безопасни, за спорт и игри. Но държавата я няма, когато най-много ни е нужна. И, когато по-малко ни е необходима също, но въпросът е за бъдещето, което се създава днес. Няма да даваме примери, очевидни са. Ние не искаме да вършим нейната работа, а да се намесим навреме, когато времето ни изтича, преди да изгубим още едно поколение, което няма достатъчно причини да излезе навън и да спортува.

„Шампионите на Горна баня играят заедно“ продължава до 29 юни.

Всеки, който желае, може да направи дарение в Платформата или с дарителски SMS с кодова дума IGRA на 17777 за трите мобилни оператора. Дарителите получават 20% отстъпка от протеинови шоколадови бонбони на Cardinal Bites – raw protein.

Снимка:Безопасни детски площадки

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top