• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Ще има ли паркинг до метростанция „Горна Баня“?

Ще има ли паркинг до метростанция „Горна Баня“?

175 прегледа

До метростанция „Горна баня“ в столицата няма удобен достъп откъм квартала. На мястото липсва паркинг, а хората са принудени да спират в зелените площи около военните блокове. За това съобщи пред БНР Николай Киров, жител на района.

„В момента тази зелена площ вече е една кална точка“, разказва г-н Киров. Той обясни, че многократно е подавал сигнали до Столичната община за паркирани автомобили в зелените площи и на ул. „Николай Хрелков“. По думите му от общината са решили, че е редно да се направи паркинг, който ще се намира на два частни имота, които съответно трябва да бъдат отчуждени.

Според живущите в района, решението е странно, защото като място не е удобно, дори с кола. „Влиза се в улици, в които сега няма трафик, а на тази зелена площ, от септември месец м.г. се появи една нова сграда в кадастъра и фактически, за мен, там се готви един нов строеж, на общинска територия“, казва Киров.

„Аз говорих и с кмета на „Овча купел“ Ангел Стефанов. Той ми каза, че е говорил с кмета Йорданка Фандъкова да се направи ремонт на ул. „Николай Хрелков“. Ремонтът беше за 2022 г., в момента излезе от бюджета за тази година, ремонт няма да има. Аз искам да го попитам, каква е логиката да има удобно място за паркиране и това да не бъде направено на паркинг, при условие, че е общинска земя и тя не трябва да бъде отчуждавана, а само да й бъде сменен статута“, попита Николай Киров.

Мирослав Аврамов, който живее на ул. „Николай Хрелков“, също отправи въпрос към кмета на „Овча купел“: „Аз искам да попитам на тази полянка автопарк ли ще има, или сграда, защото преди две години беше обявил, че ще прави автостанция. Второто, което искам да го попитам е кога ще започне да прави тротоари в „Горна баня“ и трето – какво той свърши по отваряне на банята в „Горна баня“, защото хората го избрахме с това единствено обещание – да отвори банята”, пита Аврамов.
До този момент ситуацията остава неизяснена.

Снимка: Николай Киров

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top