• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
1000 лева за фалшива кремация край София

1000 лева за фалшива кремация край София

90 прегледа

1000 лева за извършване на кремация е получил задържания за нелегалните погребения на хора в софийското село Клисура. Това съобщиха на съвместен брифинг от Софийската градска прокуратура и СДВР.

Парите са дадени от синовете на един от мъжете, чиито тела са били заровени в нелегалното гробище край селото. Установено е, че той е починал в болница. Живял е в Банкя под наем. След фиктивната кремация семейството му получило урна с прах.

Служителите на реда открили две купчини, в които са били заровени общо 7 тела – на три жени и четирима мъже.

Говорителят на СГП Десислава Петрова обясни, че делото е прецедент и затова е взето под особен надзор от Апелативната прокуратура.

Задържаният 51-годишен мъж се е занимавал с погребални услуги. Бил е осъждан. Не става въпрос за служебно погребение. Получават се сигнали от граждани, че са получавали услуги от лицето и се съмняват дали това се е случвало, обясни още Петрова.

В микробуса, който мъжът е използвал, са открити три ковчега, информира комисар Стойно Цветков, началник на отдел „Разследване“ към СДВР. Той допълни, че има информация за още нелегално заровени тела.

Снимка: БНТ

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top