• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
12 акта получиха столични заведения, заради бойкот срещу затягането на мерките

12 акта получиха столични заведения, заради бойкот срещу затягането на мерките

127 прегледа

След новото затягане на мерките и обявения от заведенията в столицата бойкот, още вчера бяха съставени 12 акта за неспазване на новите разпоредби.

Според наредбата заведенията трябва да работят до 22:00 ч и с намален капацитет до 50 %. Заведенията в столицата обаче спазиха заканата си и не затвориха. Всички нощни заедения в столицата снощи работеха.

Институциите отвърнаха на бойкота с масови проверки с представители на 5 институции-РЗИ, СДВР, Икономическа полиция, Агенция по храните и пожарна безопасност.

Още при първата проверка е съставен акт на управител на ресторант, с жива музика в Студентски град, който бе отворен след  22.00 ч. В ресторанта не липсваха и посетители, които продължиха да вечерят.

В някои от заведенията дори е поставена таблеа на входа, от която става ясно, че мерките няма да се спазват.

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, защото по думите им са насочени само към заведенията за развлечение и ресторантите. В същото време 80% от персонала е ваксиниран.

Клиентите подкрепят бранша не само, защото има къде да се забавляват, а и защото смятат, че това няма да промени ситуацията.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top