• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
20 см лед блокира улица в Горна баня

20 см лед блокира улица в Горна баня

100 прегледа

20-сантиметрова ледена покривка блокира улица „Равнище“ в кв.“Горна баня“. Улицата е непроходима за автомобили, а преминаването за пешеходци е затруднено и опасно, разказват жителите на квартала. През изминалите дни са се случили няколко инцидента.

„На 24-и паднах, беше изключително заледено тук. Сега съм в болничен с контузия на коляното“, разказва пред БНТ един от живущите. „Нито можем да ходим пеша, нито да отидем на работа, нито до магазина. Не дай си Боже, ако се наложи линейка да викаме“.
Заради непроходимостта на улицата, камиона за сметопревозване също не може да преминава, а кофите за боклук вече преливат.

Заледяването на улица „Равнище“ се дължи на големи количества фекални води, които преливат от непочистени ями на недобросъвестни жители на квартала, заявиха от районната администрация на „Овча купел“. При рязкото застудяване от последните дни тези води са се превърнали в лед.

Вчера инспекторатът на Столична община е опитал да обработи терена, но без особен успех. Работата ще продължи.

Единственият начин за трайно решение на проблема е изграждането на канализация, заяви кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов.

От Столична община заявиха пред БНТ, че за въпросната улица има изготвен проект за изграждане на канализация и той ще бъде реализиран при осигуряване на финансиране.

Според кмета Стефанов, обаче, финансиране е осигурено по оперативна програма, но трябва да се подобри организацията от страна на Столична община. Той настоява да бъде допусната районната администрация до участие в проекта за изграждане на канализация.

Снимка: БНТ

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top