• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
21 седмокласници пропускат изпитите

21 седмокласници пропускат изпитите

57 прегледа

МОН сътвори ново чудо и то наистина е нещо необяснимо за XXI век, за времената на технологиите и дигитализация. Днес седмокласниците се явяват на изпит – външно оценяване, а с оценката ще кандидатстват – ще сбъдват мечти или поне ще опитат. Такъв шанс обаче не се дава на децата, които са болни. Все още си има COVID-19, варицела, летни вируси, а и децата често боледуват, но МОН ги е отписал. В София общо 21 ученици по здравословни причини пропускат т. нар. матури след VII клас.

Родители на дете с варицела сигнализираха до Столица.bg за проблема. Те са изминали цялата процедура от преглед при лекар, документ с диагнозата, Столична РЗИ, предписания и т. нат. Директорът на столичното 38 ОУ „Васил Априлов“ спазва стриктно изискванията на Столична РЗИ и съойбщила на родителите, че няма как седмокласникът да бъде допуснат до матурите, защото е в активна фаза на варицела.

„Творенията“ на МОН са много, също както през 2021 г. през февруари не разрешиха на частен ученик – спортист, в XI клас да завърши и XII клас, защото не занели каква ще е програмата и какво ще пише в дипломата на първия випуск по променения закон. Две години децата учиха онлайн, две години СОС провеждаше сесиите онлайн, МС също имаше редовни заседания онлайн. Срещи и форуми на правителствено и европейско ниво се провеждаха онлайн, взимаха се политически решения онлайн и дори депутати се заклеха в НС онлайн, през юли 2021 г. Само за МОН това е невъзможно!

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top