• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
29 % поскъпване на парното искат от Топлофикация-София

29 % поскъпване на парното искат от Топлофикация-София

14 прегледа

Рекордно повишаване на цените са поискали някои от топлофикационните дружества у нас, сочи справка на КЕВР. 29 % повишение са поискали от софийското дружество, сочи още справката. Това ще доведе до цена от 127 лв/мегаватчас. В момента цената е 98 лв.

Най-високият ръст са поискали във Велико Търново – над 332% – 464 лв./мегаватчaс. Враца също искат голямо повишение – 216 %

Рекорден скок на цената парното и топлата вода са поискали част от топлофикационните дружества в страната, показва справка на страницата на КЕВР. За столицата Топлофикация-София е поискала повишение от 29%. Така цената би достигнала 127 лв. на мегаватчас, вместо сегашните 98 лв.
„КЕВР трябва да излезе със становище относно заявените цени. Този въпрос беше повдигнат и в комисия. Очакваме да излязат и с официална становище дали това са заявените цени, които те трябва да проверят, както и обосновката на тези цени. След това очакваме окончателното им решение. Виждаме достатъчно причини – високи цени на природен газ, топлофикациите ползват като основно гориво природния газ”, заяви Радослав Рибарски, председател на комисията по енергетика в НС.

„Всякакви коментари по повод ценовите заявления, преди ние да сме отчели и резултата от компенсациите, които дружествата са получили, по-скоро биха изкривили представата за това какви ще бъдат цените“, заяви Александър Йорданов, член на КЕВР, на изслушване в парламентарната енергийна комисия. Очаква се решението на КЕВР за цената на топлоенергията от 1 юли. По неофициални данни се очаква поскъпване на тока за бита с 3-4 %, както и увеличение на цените на парното и топлата вода с до 40 на сто, посозиха от БНР.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top