• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
7 световни забележителности ще бъдат забранени за туристи през 2022 г.

7 световни забележителности ще бъдат забранени за туристи през 2022 г.

113 прегледа

Някои от атракциите ще бъдат затворени заради ремонт, а други ще бъдат забранени като туристически. Въпреки това, няма нужда да се притеснявате, защото винаги има решение и резервен план.

1. Stalheimskleiva Trail, Westland, Норвегия

Това е една от най-стръмните пътеки в страната, известна с многобройните си завои, докато минава през живописна долина. Работите по поддръжката са в ход и датата за повторна реализация не е известна. В страната има много области, недокоснати от природата.

2. Жълтата тиква, остров Наошима, Япония

Една от атракциите на т.нар Остров на изкуството беше разрушена от мощен тайфун. Жълтата тиква на японския художник Яйой Кусама изчезна в морето и не се знае дали ще бъде засадена отново, пише Blitz.

3. Музей на авиацията и космоса, Вашингтон

В ход е седемгодишната реконструкция на един от най-популярните музеи в Америка. Музеят ще бъде затворен за поне шест месеца през 2022 г., за да премине към следващата фаза на реконструкция.

4. Мраморната арка Mound, Лондон

В британската столица винаги има атракции. Местните обаче с вълнение съобщават за откриването на новата атракция. Тя е приветствана като „пищно убежище на открито с експонати и гледки към Хайд парк“, съобщи CNN.

5. Остров Фрейзър, Куинсланд, Австралия

Не е затворен, но е сменил името си. На местния език новото име на острова K’Gary означава рай.

6. Haiki Stairs, Оаху, Хаваи

Често наричана „стълба към небето“, тази туристическа пътека е претъпкана с туристи. Въпреки че стълбите бяха официално затворени през 80-те години на миналия век, това не попречи на ентусиасти и авантюристи да ги посещават. Властите в Хонолулу наскоро единодушно гласуваха за окончателно премахване на стълбите.

7. Peak Tram, Хонг Конг

Поради ремонт, една от най-интересните атракции в Хонконг е затворена през юни тази година, все още не е известна датата, на която посетителите ще могат да използват този вид транспорт до най-високата точка на острова.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top