• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
8 души задържани при акция край София

8 души задържани при акция край София

167 прегледа

Трайчо Василев-Пиже е задържан за 24 часа във връзка с нападението над полицаи в Самоков в сряда вечерта, научи NOVA. Арестувани са още 7 души.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

“Случаят в Самоков е сериозен и се води интензивно разследване, като двамата предполагаеми биячи вече са в ареста”. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в интервюто за Марина Цекова. В него министър Рашков  уточнява,  че униформените са били не двама, каквато беше първоначалната информация, а петима.  Предстои и проверка по случая, която да установи дали  те са действали съгласно закона и правомощията си.

“Ще изясним причините за това агресивно поведение, но ще обърна внимание към поведението на полицаите. Та са представители на властта, въоръжени са, били са петима. Не съм убеден, че те са направили всичко възможно, за да те противопоставят на действията на тези нападатели”, каза Рашков.

Вътрешният министър коментира и случаят от Перник, където има серия от сигнали срещу 18-годишен прокурорски син за нанесен побои. По темата министър Рашков каза, че “момчето е било защитавано по някакъв начин”. И допълни, че прокуратурата не се е “постарала да започне бързи действия по разследването”.

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top