• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Център за деца с поведенчески проблеми отвори врати в София

Център за деца с поведенчески проблеми отвори врати в София

46 прегледа

Центърът за терапия и рехабилитация на деца с поведенчески проблеми  „Мирте Дилкозем“ беше официално открит вчера, 03.06, в София. На церемонията присъства кметът Йорданка Фандъкова, която разгледа специализираните кабинети, съобщават от Столична община. Заведението вече се посещава от деца с аутизъм, забавено развитие, ДЦП и други здравословни проблеми. Екипът работи по иновативна методика, създадена от Мирте Дилкозем.
Родителите очакват с много надежда всяка стъпка към подобряване на състоянието на децата им. Столичната община има създадени центрове за предоставяне на специализирани услуги за деца с аутизъм, забавено развитие и хиперактивност, за да се преодолеят трудностите при общуването и социализацията и да се намалят различията в развитието между тях и връстниците им.

Фандъкова отбелза, че в столицата специализираните услуги са с голямо търсене от родителите, а градът има нужда от разкриването на нови такива. Тя поздрави младия и мотивиран екип на „Мирте Дилкозем“ и им пожела  успехи в работата с децата и щастливи родители.

Снимка: Столична община

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top