• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
До 10 април децата в София трябва да се върнат в детските ясли и градини, иначе губят мястото си

До 10 април децата в София трябва да се върнат в детските ясли и градини, иначе губят мястото си

11 прегледа

С отпадането на епидемичната обстановка до 10 дни децата в София трябва да се върнат в яслите или градините, ако не са ги посещавали. Това каза пред БНР Мария Минчева, директор на дирекция „Образование“ в Столичната община.

„Ще дадем възможност на родителите в рамките на 10 дни да извършат необходимите прегледи на децата, да вземат необходимите медицински документи. Това означава, че до 10 април те трябва да започнат да посещават както самостоятелните детски ясли, така и детските градини“, каза тя.

Ако това не се случи, детето губи своето място в съответната детска градина, тъй като родителите не са съгласни с т.нар. пазене на място от деца, подчерта Минчева.

Все още е сериозен проблемът с недостиг на места в общинските детски градини и ясли в столицата. Това стана ясно след като тази седмица бяха обявени свободните места. Общо свободните места за всички яслени и градински групи са малко над 13 300. По-късно Столичната община задели над 800 хил. лева за деца, неприети в градини и ясли, с които родителите да компенсират разходите за отглеждането им.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top