• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Два протеста отновно блокираха центъра на София

Два протеста отновно блокираха центъра на София

55 прегледа

Два протеста блокират движенито в центъра на София. Единият протест е организиран от ВМРО под надслов „Не предавай Македония“ и блокира движението около Министерския съвет.

Протестиращите искат да бъде защитен българския национален интерес в Република Северна Македония. Те осъдиха провокациите от страна на Скопие и езикът на омразата, който политиците от съседната държава използват, и се застъпиха за историческата истина.

„Това е само началото, защото това правителство, начело с Кирил Петков, се готвят да извършват национално предателство. Това се случва под натиска на чужди правителства“, заяви председателя на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти. Той обясни, че това е поредният метод за възпитание на още едно поколение с омраза към България.

„Ясно е какво е решението на българския парламент, на президенството и на народа. Българският министър-предедател, обаче прави всичко възможно да предаде националните интереси“, открито заяви още Каракачанов.

Второто шествие е организирано от патия „Възраждане“ пред сградата на Народното събрание. Протестиращите искат оставката на министър председателя Петков с мотивите, че през последните месеци правителството обръща повече внимание на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми.

Шествието блокира движението в центъра на столицата. Партията на Костадин Костадинов е организирала протести също във Варна – пред областната администрация, и в Силистра.

В нтервю за БНР тази сутрин той обяви мотивите на партията:

„Тези хора, които в момента ни управляват, няма да се спрат да докарат България дори до война с Русия. България има нужда от нови избори, веднага, на които да отидем като на референдум за бъдещето на нашата страна“, заяви Костадинов.

От „Възраждане“ заявяват, че парите в държавата са свършили и това е причината постоянно да се теглят заеми.

„На практика нямаме правителство. България е без власт. И ние от „Възраждане“ го обявихме това. “

Ощ преди седмица Костадинов заяви, че протестите в страната ще продължат, докато няма видими резултати.

Снимка: Novini.bg

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top