• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Garmin пуска светлина за велосипеди с радар и камера, която ще записва опасни шофьори

Garmin пуска светлина за велосипеди с радар и камера, която ще записва опасни шофьори

25 прегледа

Светлината има радар, вградено засичане на инциденти и камера. Между тях те са в състояние да усещат приближаващи се шофьори, да записват видео с тях и да го съхраняват, ако колоездач бъде съборен от велосипеда си.

След това велосипедистите ще могат да използват видеото в полицейски доклади за опасни шофьори или други проблеми. Полицията вече е използвала подобни продукти на Garmin, в партньорство със Сара Стори, за да залови шофьори, които се приближават опасно до велосипедисти .

Дори при такава работа смъртните случаи сред колоездачите са се увеличили значително. Между 2004 и 2020 г. смъртните случаи са се увеличили с 5% до 141, а тежките наранявания са нараснали с 26%.

Garmin вече имаше редица устройства в своята гама от радарни светлини за велосипеди, която нарича Varia. Те са в състояние да сканират околната среда за приближаващи превозни средства и да предупреждават ездачите, като използват звук и светлина на своя велосипеден компютър.
Но добавянето на вградена камера, която може да записва до 1080p и 30 кадъра в секунда, ще означава, че всеки от онези шофьори, които се приближават опасно, също ще бъде записан.
Когато бъде открит инцидент, видеозаписите от преди, по време и след инцидента ще бъдат запазени. След това може да бъде достъпен чрез специално приложение.

„От години велосипедистите по целия свят се доверяват на нашите радари за задно виждане Varia, за да подобрят информираността си за приближаване на превозни средства по време на каране и ние сме развълнувани да добавим новия RCT715 към гамата от „задължителни“ продукти за безопасност при колоездене“, каза Дан Бартел, вицепрезидент на Garmin за глобални потребителски продажби, в изявление.

„Сега велосипедистите могат да се отправят на разходка, знаейки, че задна светлина Varia RCT715 с активиран радар за задно виждане ще уведоми приближаващите автомобили за присъствието на ездач, а вградената камера непрекъснато ще записва заобикалящата ги среда и ще предоставя видео доказателство за инцидент, ако някога се нуждаят от него.”

Радарът може да бъде сдвоен с велосипедни компютри или умни часовници Gamin, както и със собствени приложения на Garmin и приложения на трети страни.
Той има до четири часа батерия, когато се използват неговият радар и пълни светлини, или шест часа с техния дневен режим. И в двата режима камерата ще записва непрекъснато.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top