• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Искат двойно увеличение на глобата за вдигане с „паяк“

Искат двойно увеличение на глобата за вдигане с „паяк“

90 прегледа

Двойно увеличение на глобата за вдигане с паяк предлага председателят на транспортна комисия към Столичния общински съвет Карлос Контрера.

За момента СОС отложи гласуването.

Реално цената на принудителното репатриране не е променяна от 2012 г. По данни от доклада на Центъра за градкса мобилност към ноември 2021  г стойността на разходите за тази дейност възлизат на 126.54 лв.

В доклада си председателят на транспортната комисия посочва, че към настоящия момент са налице в пъти повече сигнали за неправилно паркирани МПС спрямо периода, в който е определена глобата. Необходимо е увеличаване на контролната дейност, за да се осигури нормално движение по пътните платна, казва още в мотивите си той.

„Актуализирането на дължимите суми за освобождаване на принудително преместено превозно средство ще подобри поведението на водачите при паркиране и ще доведе до повишаване на вниманието им при паркиране и съответно ще стимулира спазването на установените правила за паркиране. Проблемът с паркирането е един от най-обсъжданите както от гражданите и гостите на столицата, така и от Столичен общински съвет и администрацията на Столична община“, се отбелязва в мотивите към предложението на Карлос Контрера.

Снимка: Столица.bg

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top