• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Жител на Овча купел с предложение за проблема с незаконните гаражи

Жител на Овча купел с предложение за проблема с незаконните гаражи

465 прегледа

Премахването на незаконни гаражни клетки в София започна в началото на миналата година. Незаконните гаражи са изградени на общинска земя, като повечето от тях са поставени преди повече от 20 години. От началото на 2021 година Столична община започна процедурата на премахване на подобен тип незаконни съоръжения.

Процедурата представлява сериозен проблем за притежателите на подобен тип постройки, тъй като в София отдавна проблемите с паркирането са сериозна част от ежедневието.

Жител на кв.“Овча купел“ изпрати свое предложение до ИК „Заедно за Овча купел“, свързано с премахването на гаражни клетки източно от бл.501 в Овча купел 1. Жителят пожела да запази анонимност,. А ето и какво предложи той:

„Ако гаражните клетки, източно от блок 510 в Овча купел 1 се премахнат, къде са паркоместата за тях? Жилищните сгради в бъдещия проект ще присвоят ли и това пространство? Или докато се строи трябва да паркираме в парка пред блока, който бездруго се е превърнал в тоалетна за домашни любимци? Предложението ми е следното: да се намалят с един планираните жилищни блокове, на негово място да се постои безплатен паркинг и тогава да се премахнат гаражните клетки. Желая да остана анонимен. Благодаря.“

Премахването на подобен тип постройки е част от един административен хаос, забъркан от управата на столицата. Това бе обобщение на Андрей Зографски от „Спаси София“ през изминалата година. През 2012 г. в столицата започва квазипроцес по узаконяването на част от клетките, но стигне ли се до реалността, че те са разположени на общински терен, каузата е обречена.

За съжаление, проблемът с паркоместтата също продължава да се задълбочава.

Снимка: БГНЕС

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top