• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Кашонвил в Горна баня за 1 юни

Кашонвил в Горна баня за 1 юни

79 прегледа

Горнобанци ще посрещнат Деня на детето с третото издание на Кашонвил. Това съобщиха от Сдружение „Безопасни детски площадки“. Деца и родители ще могат да изградят заедно от катони, кашони, кутии, пластмасови опаковки и всичко, което може да се рециклира, макети по своя фантазия. Сгради, животни, превозни средства и др. ще оживеят от сърцето на ненужни опаковки. Събитието е за жителите и гости на квартала, както и са всички украински семейства, настанени в момента там. От организацията ще осигруят материали, но е добре участниците също да вземат, каквото имат налично – освен рециклируеми опаковки, също така лепило, бои и каквото още сметнат за нужно.

Ще бъдат обособени три различни зони според възрастта на участниците: за деца до 6 г., за деца 7-12 г., и за младежи и възрастни, така че всички безопасно да станат архитекти на бъдещето, уточняват организаторите.
Кашонвил е в подкрепа на кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно!“, която ще превърне мястото на събитието в спортно игрище, със съдействието и подкрепата на район „Овча купел“, Радио София и Столица.бг. За кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно!“, на platformata.bg,  на място всеки може да дари нови или запазени, здрави игри и играчки за игри навън за деца бежанци, които ще бъдат предадени на Фондация „За доброто“. Събитието ще се осъществи със съдействието на район „Овча Купел“, Столична община, по проект „Партньорство за красива и чиста България“, част от дългосрочната програма „Място България на сдружение БГ Бъди активен“ с финансовата подкрепа на „Coca Cola Foundation“. Партньори: Фондация „За доброто“ и Национална мрежа за децата.

Желаещите да участват трябва да се регистрират до 31 май с имейл на адрес: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, като отбележат броя на децата и възрастта им.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top