• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Липсата на средства за градския транспорт в София ще ощети гражданите

Липсата на средства за градския транспорт в София ще ощети гражданите

60 прегледа

Ситуацията с градския транспорт в София е много лоша, защото в държавния бюджет няма пари за столицата. Това заяви в интервю пред „Труд“ прди дни председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Предстои разреждане на разписанията на градския транспорт, което ще бъде усетено най-сериозно от гражданите.

„Това е наказателна акция. Получаваме съвети от хора да не скачаме срещу ръжена, но работата ни изисква да отстояваме интересите на града. Не ние определяме цените на горивата, които използва градският транспорт и да се твърди, че лошото му състояние е резултат от неефективно управление, за мен е безумие. Това не е изолиран процес, тъй като горивата поскъпват в цялата страна, а не само в столицата“, казва Георгиев.

Георгиев споделя визията си за три варианта за действие:

  • първият, който е най-немислим е цялостнотно спиране на градския транспорт;
  • вторият, който би бил трудно поносим, но е най-вероятен е намаляване на услугата на половина;
  • третият вариант е повишаване цената на превозните документи, което при сегашните заплати отново не е добра опция.

Председателят на СОС отбеляза още, че каквото и да се направи, всички граждани на София ще са потърпевши накрая. За да не се случи това, общинската управа очаква съдействие именно от държавата. „Ще се наложи, ако няма актуализация на бюджета до края на юни, от началото на юли да разредим автобусите“, заяви Георги Георгиев. „Най-лошото тук е, че това изглежда не притеснява нито министъра на транспорта, нито този на финансите, защото те гледат на този проблем само политически – как всъщност ние ще влезем в обяснителен режим. Отдавна сме в него, но въпросът е в какъв режим ще живеят хората. Ние не можем да спрем нито да поддържаме чистотата на града, нито издръжката на болници, училища и детски градини. Това е все наша отговорност“, казва председателят на Столичният общински съвет.

Снимка:

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top