• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Над 500 снегорина почистват републиканските пътища

Над 500 снегорина почистват републиканските пътища

81 прегледа

528 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Това съобщиха от АПИ.  Обработката на настилките продължава. Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи, където от силния вятър се образуват преспи и навявания.

Поради силни снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на всички моторни превозни средства по третокласните пътища III2902 Аксаковска панорама – Кичево в област Варна, III-2932 Крушари – Полковник Дяково и III-7103 Крушари – Оногур в област Добрич. За снегопочистване, обилен снеговалеж и навявания е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход „Троянски“ и през Дюлинския проход /път III-906 Гюльовца – Дюлино/.

За снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите „Печинско“, „Рожен“, „Превала“. Движението на останалите автомобили по републиканската пътна мрежа в област Смолян се осъществява задължително с вериги.

От агенцията апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да намерите в интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top