• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Нов вид кражба в София – точат гориво от служебни автомобили

Нов вид кражба в София – точат гориво от служебни автомобили

111 прегледа

С всяка вълна на инлфацията и нарастващата икономическа криза, расте и изобретателността на крадците. В момента, заради високата цена на горивата злосторниците в столицата вече излязоха с нова схема. Група крадци „таргетират“ автопарковете на фирми и особено такива, свързани с търговска и транспорта дейност и източват ценното гориво от тях. Кражбата става посредством пробиването на 3 дупки в резервоара на превозното средство.

Във вторник сутринта автомобилите на фирма за санитарни материали, със седалище на Гара Искър, осъмна с празни резервоари. И петте автомобила са останали без гориво, след като в понеделник вечерта, в края на работния ден, те са заредени до горе. По случаят е подадена жалба в Осмо РПУ-СДВР, съобщи Столица.bg.

Във вторник сутринта първата кола напуска базата, о закъсва след километър. Веднага е направена проверка на всички служебни автомобили като се установява, че те са празни с продупчени по 3 дупки. По обяд става ясно, че съседната фирма е била посетена предната вечер от същата група и техните превозни средства – камион и лека кола, също са с празни и пробити резервоари. Пострадалите разчитат на охранителните камери, за да хванат крадците.

За момента е установено, че групата действа в крайни квартали, в индустриални зони. Потърпевшите обаче смятат, че ако цените продължат да се повишават, апашите ще тръгнат и в жилищните райони.

Макар да има и втора версия за кражбата – отмъщение, по-всяка вероятно причината по-скоро са високите цени.

Мерките на правителството за о.25 ст/л не спират крадците, а фирмите не губят само от откраднатото гориво, а и от повредените работни превозни средства.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top