• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Ново затягане на мерките от понеделник в София

Ново затягане на мерките от понеделник в София

201 прегледа

Ново затягане на мерките от понеделник в София и другите градове с висок % на заразени – Бургас, Плевен, Видин, Стара Загора, Пловдив, Перник и Благоевград. Учениците в горните класове минават на ротационно обучение. Това съобщи доц. Ангел Кунчев след заседанието на пандемичния комитет днес.

Мерските включват въвеждане на работно време на заведенията до 22:00 ч и намаляване до 50 % на работната площ и на персонала. Това се отнася за всички заведения и места за обществено хранене и развлечения. Остава и заповедта за наличен валиден челен сертификат.

За ущилищата се предвижда преминаване на ротационно обучение за класовете от 5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11-ти, като те вероятно ще бъдат в онлайн обучение до междусрочната ваканция.

От 1-ви до 4-ти клас, както и 7-ми, 10-и и 12-ти клас ще останат в класните стаи. Ако ситуацията не бъде овладяна, ще се стигне до ротационно обучение за всички.

Очаква се да се вземе решение и за извънредна междусрочна ваканция от 29 януари до 6 февруари.

Част от училищата в столицата пък вече сами въведоха дистанционно обучение за най-големите, поради високата заболеваемост на ученици и учители.

Относно премахването на сертификатите във Великобритания, доц.Кунчев коментира, че това може да се случи и у нас, само ако заболеваемостта намалее и достигнем нивото на ваксинирани на Острова.

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top