• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
НСО с мерки за сигурност в София за 3-ти март

НСО с мерки за сигурност в София за 3-ти март

10 прегледа

Във връзка с отбелязването на Националния празник на България – 3 март, от Националната служба за охрана съобщиха, че предприемат мерки за осигуряване сигурността на жителите и гостите на столицата.

Тържествата ще започнат в 11:00 ч. пред Паметника на Незнайния воин с церемония по издигане на националното знаме на България. От 12:00 ч. пред сградата на Президентсвото ще се състои тържествена смяна на гвардейския караул. Тържествената заря-проверка по случай Националния празник е с начало 18:30 ч. на пл. „Народно събрание“.

Гражданите, които искат да присъстват на церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове (КПП), организирани на ул. „Раковски“ и „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“. За желаещите да наблюдават тържествената заря на пл. „Народно събрание“ достъп ще бъде осигурен през три контролно-пропускателни пункта – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“, в близост до изходите на подлеза при СУ „Свети Климент Охридски“ (кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „В. Левски“), и през един КПП на бул. „Цар Освободител“.

Служителите на НСО ще извършват проверки с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Няма да бъдат допускани лица, които носят обемисти багажи. Достъпът на хора във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top