• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Общобългарски поход за мир и неутралитет

Общобългарски поход за мир и неутралитет

76 прегледа

Започналият преди повече от месец в столицата Общобългарски поход за мир и неутралитет на България във войната между Русия и Украйна преминава във втора фаза.

Днес в 18:00 ч пред 11 български общини свободните българи се събраха, за да бъдат чути. София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Ямбол, Пазарджик, Шумен, Генерал Тошево и Червен бряг ясно изразиха своето недоволство. Целта на шествието е да се предотвратят всякакви опити за вкарване на България във военния конфликт между Русия и Украйна. Ако България се съгласи да даде оръжие на Украйна, това означава само едно – да обърне гръб на Русия, а това ще бъде възомжност за САЩ да се намеси като закрилник на България. Оттам насетне развръзката е ясна.

Действията по протеста ще продължат и в деня на гласуването за предоставяне на оръжие на Украйна, 4 май, сряда. Протестиращите се събират в 15:00 ч пред Народното събрание, както и отново пред общините по градове.

Ако управляващите не обърнат внимание на народната воля, шествието ще прерастне в Поход за премахване на настоящата власт и предизвикване на предсрочни избори.

Шествието е НЕПАРТИЙНО и преминава САМО и ЕДИНСТВЕНО под знамето на Република България. Походът е мирен и насочен единствено към една цел – да бъде чуто мнението на народа и да се предотврати превръщането на България в пионка в чужд конфликт.

Хиляди хора се събраха на протестите днес, за да изразят мнението си.

Може да видите видеоматериали от участници в от шествието в София и Пловдив.

София, Общината

Пловдив, Общината

Източник: участници в Похода

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top