• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Онлайн смяна на адресна регистрация в София от 9 май

Онлайн смяна на адресна регистрация в София от 9 май

21 прегледа

От 9 май т. г. ще може да се сменя онлайн адресната регистрация в цяла София. Новината съобщи зам.-кметът по дигитализация на Московска 33 Генчо Керезов пред БНТ. В момента услугата е достъпна само в някои райони на столицата. От началото на май вече няма да има ограничения.

Процесът по смяна отнема около 10 минути и изисква облачен електронен подпис, предоставян от някои компании у нас, одобрени от КРС, каза още керезов. Той обясни, че за да е още по-лесна пормяната са нужни и законови промени, защото с тях ще отпаднат изисквания като снимка или сканирано копие на нотариален акт. А голямото предизвикателство пред Столична община е да свърже всички електронни услуги, които предлага в една обща рамка и това трябва да стане през следващите години.

„Всичко това е заложено в Стратегията за дигитална трансформация на София, която е приета през 2020 и има 7-годишен хоризонт“, коментира зам.-кметът още Керезов. Той ще участва, във вторник, в  конференцията Digital Sofia, посветена на превръщането на столицата ни в умен град в Интер Експо център. На технологичния форум ще се представят различни устойчиви решения за интелигентен растеж.

Снимка: БГНЕС

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top