• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Опашки за бензин в София. А 98+ прехвърли 3 лв

Опашки за бензин в София. А 98+ прехвърли 3 лв

152 прегледа

Дълги опашки се извиха по бензиностанциите в София снощи. Причината за аномалията бе слух за голямо поскъпване на горивата. Цената на А95 скочи с около 15 стотинки за литър само за 5 дни. В събота цената беше около 2.48 лв., а вчера премина границата от 2.60 лв. За днес информацията е, че средната цена ще е 2.70 лв. На голяма верига бензиностанции дори е 2,72 лв., а на друга 2,62 лв. Със сигурност за днес поскъпването е с 3 – 4 стотинки.

А98+ прехвърли 3лв/л и  днес цената е 3.02 лв. Газта е 1,47 лв., но и там се очаква поскъпване с 3 стотинки. Дизелът в страната е със средна цена 2,73 лв.  Според експерти цената за литър А95 също гони 3 лв.

Истерията обаче е безсмислена, тъй като складовете са пълни и няма проблеми с доставката. „Криза няма да има. Доставките не са спирани, рафинерията в Бургас работи на пълни обороти, а дори на утрешния Национален празник ще има зареждане“, успокояват от Лукойл, цитирани от actualno.com. Гражданите да не изпадат в паника и да не се презапасяват с горива, съветват търговци. Очевидно е, че горива ще има и ще поскъпват заради ситуацията в Украйна.
А прекомерното търсене може да доведе до още по-голямо поскъпване.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top