• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
От днес започна облекчаването на мерките

От днес започна облекчаването на мерките

100 прегледа

От 00:00 тази нощ, 24 февруари, влязха в действие редица облекчения в противоепидемичните ограничения в сстраната. Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването Асена Сербезова, по преценка на собствениците, управителите на обекти и организаторите на мероприятия, в обекта/на събитието вече може да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат“.

Сертификатът обаче остава задължителен за персонала на всички обекти с обществено значение. Остава и препоръката за дистанционна работа на до 50% от персонала, при възможност.

От днес вче се допуска и посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи. Заниманията ще стават при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция. Груповите занятия в езикови и други центрове за възрастни също отново ще могат да се провеждат.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и други групови мероприятия с такъв характер също вече е възможно. Посещенията на библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито също могат да се осъществяват без ограничения. Посещенията в търговските центрове тип МОЛ, магазините с нетна търговска площ над 300 кв м, базарите и изложенията на закрито, игралните зали и казината, фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси и др.

Допуска се и провеждането на масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер. От 5 март трябва да влезе в сила втората стъпка – изцяло отпадане на зеления сертификат в обектите, като изискването ще остане за персонала. От 20 март се очаква посещенията на дейности и услуги да може да се извършва без ограничения.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top