• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
От София до Бургас за 5 часа с влак

От София до Бургас за 5 часа с влак

118 прегледа

От края на май пътуването от столицата до Бургас с влак ще се намали на 5 часа. Това обясни миналата седмица транспротният министър Николай Събев.

Преди началото на сезона ще бъде пуснат нов по-бърз влак, който да намали времето за пътуване от солицата до морето с около 2 часа.

Министърът сподели още, че се планира системите за продажба на билети на метрополитен и БДЖ да бъдат свързани. Целта е максимално улеснение на пътниците.

„От момента, в който започна войната, няма печеливши, от тук нататък се пресмятат само загуби. Очевидно, че българският бизнес губи от всички тези ограничения. В наш интерес е да създадем заедно с колегите от Европейския съюз този икономически блок, който да принуди Русия да спре войната. Ние нямаме друг ход. Ние не искаме да участваме във войната. Ние искаме да спрат войната. Ние сме изследвали всичките тези възможности, които са свързани с евентуално ограничение на руския флот. Ние се свързахме с експерти, преценихме, че за известен период, под определени условия, това може да си го позволим. И разбира се, условията в момента се договарят в Европейската комисия, тъй като ние разчитаме да излезем с общо становище“, коментира Събев евентуалните ограничения за руски кораби на българските пристанища.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top