• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
От утре започват засилени проверки по пътищата в страната

От утре започват засилени проверки по пътищата в страната

131 прегледа

От 25 февруари стартира засилен контрол по пътищата в страната, съобщи МВР. До 6 март включително са планирани действия за подобряване на движението по пътищата, заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Това е било планирано след анализ на данните от началото на годината за пътните произшествия. За времето на операцията ще бъде засилен контролът да не се допускат неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или упойващи вещества да управляват МПС. Ще се следи и за спазване на скоростните режими, като успоредно с това екипите ща засилят проверките и над водачите на моторни превозни средства.

Данните на „Пътна полиция“, ГДНП показват, че само през дните на текущия месец са загинали четирима мотоциклетисти, като двама от тях не са притежавали съответната категория правоспособност. За сравнение през целия февруари на 2021 година при катастрофи е имало само един загинал водач на моторно превозно средство.

В утрешната операция, освен служители на Пътна п;олиция, ще се включат и Охранителна полиция, които ще имат засилено присъствие в малките населени места. Там екипите ще следят най-вече да не се допускат неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол или наркотични вещества. Националният празник съвпада с дните на операцията и по тази причина ще има засилено полицейско присъствие. Целта е да се подпомогне на трафика на входо-изходните артерии на големите градове и на местата, които традиционно се посещават от гражданите, уточни гл. инспектор Близнаков.

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top