• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Окриха нова високотехнологична сграда в София

Окриха нова високотехнологична сграда в София

81 прегледа

Глобалната инженерна компания в сферата на микроелектрониката „Мелексис“ откри новата си високотехнологична сграда в София, съобщават от Столична община. На церемонията вчера присъстваха Силвен Коло – управител на Мелексис България, Марк Бирон – главен изпълнителен директор на Мелексис,  Франсоаз Шомбар – председател на борда на директорите на Мелексис, както и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Кметът Фандъкова сподели, че това е още една допълнителна възможност за града, икономиката, екосистемата и хората. Според нея тази инвестиция е доверие не само в ръководството на компанията, а и в аминистрацията на града, както и в подготвените млади кадри.

„Доста усилия положихме да не изпуснем тази инвестиция. Когато преди пет години ръководството на компанията, придружавано от представители на Белгийското посолство дойдоха при мен с редица проблеми и казаха, че от съвместната ни работа зависи дали ще остане инвестицията в София“, допълни Фандъкова. Към момента в българския офис на компанията работят 650 професионалисти. При старта на дейността преди около 20 години служителите са били едва 50 души.

„През 2018 г. те споделиха плана си да инвестират 75 млн. лв. в разширението на дейността си в София и днес това вече е факт. В изпълнение на ангажимента им да разширят екипа си, откриват над 160 нови работни места в производството и в инженерните си екипи“, каза още Йорданка Фандъкова. Тя подчертава, че това е голямо признание за потенциала на София за инвестиции от световни компании и възможност за младите хора.

Снимка: Столична община

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top