• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Пораженията от силния вятър днес продължават

Пораженията от силния вятър днес продължават

185 прегледа

Жълт код за силен вятър бе обявен днес в столицата. 8-те екипа от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ продължават усилено да работят по отстраняване на клоните.

Силният вятър предизвика тежък инцидент в парка „Света троица“, съобщи Novini.bg. Голям клон е паднал и е наранил човек, който е разхождал кучето си. В момента на мястото има полиция, чака се линейка. Паркът е затворен и служителите на реда призовават с мегафон гражданите да не се разхождат по алеите. Пострдалият е в тежко състояние, а домашният му любимец е избягал веднага след инцидента.

От снимки, споделени във Фейсбук групата „Катастрофи в София“, се вижда как паднало дърво е затиснало мултиван „Фолксваген“ близо до ОЦ „Земляне“ в район „Красна поляна“. Очевидци твърдят, че за щастие при инцидента няма пострадали. Клони и паднали дървета на пътното платно затрудняват движението и по някои улици в район „Овча купел“.

От общината напомнят на гражданите да отстранят недобре закрепените предмети от своите балкони, както и на строителните фирми – да огледа оградите на обектите си с цел безопасното преминаване на гражданите.

Снимка: dir.bg

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top