• Сайт за новини и обяви от район Овча купел
Правителството реши, народът се бунтува

Правителството реши, народът се бунтува

138 прегледа

Хиляди хора се събраха днес следобед пред Народното събрание в София, за да продължат Походът за мир и неутралитет на България във войната.

След дълго обсъждане обаче правителството реши, че все пак ще укаже на Украйна хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ, съобразно възможностите си. Според решението взето днес, военната помощ ще се изразява единствено в ремонтна дейност на украинска техника в българските военните предприятия.

Силната гражданска позиция не успя да повлияе на вота на правителствотот и заплахите за прерастване на мирното шествие в протест за сваляне на властта, също не порвлияха на вота.

Разделението на мнението в държавния апарта също не успя да спаси България от въвличане във взаимоотношенията, а протестите в София вече заплашват да прерастнат в гражданска война.

Малко по-късно в столицата започна и втори протест под надслов „Военна помощ за Украйна сега“, като нговите привърженици смятат, че помощта за Украйна е помощ за самите нас.

Миротворците, борещи се за неутралитета на България, се разделиха и следобед част от тях се отправиха към паметника на Съветската армия, където успяха да предотвратят опкаването на паметника с Украински знамена. „Браним историята на България! Всички на паметника в Борисовата градина!“

София, протести

Напрежението в столицата и в този момент расте. Активисти от „Възраждане“, носещи българските знамена, нападнаха мъж от похода.

https://fb.watch/cOkHgUWt-p/

Миротворците продължават да приканват будните граждани да се включат похода за защита на българското.

Протестът продължава и в този час. Екипът на Овча купел инфо продължава да следи събитията.

Снимки: участници в Похода

 

ПУБЛИКУВАЙ
ПУБЛИКУВАЙ
Top